Yrityksen tarina

Marjukka Akkanen Maukan Maukkaat Maukan Mainiot Oy
Maukan Maukkaat Maukan Mainiot Oy
Maukan Maukkaat Maukan Mainiot Oy

Hei,

Olen Marjukka Akkanen, tuttavallisemmin Maukka.

Olen työskennellyt päivittäis­tavara­kaupassa yhteensä yli 20 vuotta ja näin läheltä mitä asiakkaat kaupasta ostavat.

Viimeiset 10 vuotta kiireisenä ruoka­kauppiaana työskennellessäni eines­ruuat tulivat myös itselleni hyvin tutuiksi, ja hyllyttäessäni tuotteita kehittelin ajatusta siirtyä ruoan myymisestä ruoan valmistukseen.

Arvostukseni ja kiinnostukseni ruokaa kohtaan syntyi minulle jo hyvin nuorena, ja totta kai rakastan hyvää ruokaa! Minulle ruoassa erityisen tärkeää on sen puhtaus, mahdollisimman vähäiset lisä­aineet ja tietenkin hyvä maku.
Kauppiasurani aikana huomasin myös sen, että ruoan allergeenit ovat lisääntyneet huomattavasti, ja samoin esimerkiksi vegaanisuus ja lähi­ruoka ovat tulleet tärkeiksi osto­kriteereiksi. Pienestä kaupasta oli vaikea löytää esimerkiksi suolaista gluteenitonta väli­palaa keliaakikolle. Näitä ajatuksia pohtiessani päätin sitten kääriä hihat ja ryhtyä tuumasta toimeen.

Näin siis syntyi Maukan Maukkaat -tuote­brändi ja Maukan Mainiot Oy.

Suuri kiitos kuuluu myös mahtavalle tuki­verkostolleni ja apulaisille, jotka ovat tsempanneet ja maistelleet salaattejani. Yhteis­työssä ja yhteisön tuessa on aina suurta voimaa!

Odotan siis jo innolla tulevaisuutta, uusien tuotteiden kehittelyä ja erilaisten kuluttajien sekä yritysten kanssa kohtaamisia!

Pysytään kuulolla!

Ystävällisin terveisin

Maukka
Lue myös lehtijuttu:

"Salaateista syntyi yhden naisen yritys Muurlaan" Salonjokilaakso 16.9.2021